Namiesto mikrofónu vzala do rúk varechu

10. září 2007 v 18:28 |  Napísalo sa
Cestoviny s kapustou (pre 2 osoby)
Magda Vyletelová, pokiaľ bývala s kamarátmi v podnájmoch, chodila sa do kuchyne iba najesť. Lenže odvtedy, ako býva s priateľom a má kuchyňu sama pre seba, dostala chuť aj čosi navariť. " Začala som mäsom a hotovými omáčkami, postupne som sa dopracovala k vlastným omáčkam, z čoho som mala obrovskú radosť. Ja varím! Tešila som sa. Aj mama sa čudovala, už ani nedúfala, že ma to raz chytí," poňala svoje začiatky veselo speváčka. Nežnejšia polovička skupiny P.S. najradšej varí jedlá, ktoré aj najradšej je.

"Keďže mäso mi veľmi nechýba, väčšinou sú to jedlá zo zemiakov, ryže a cestovín. Mäso robím na Braňove želanie, lebo má rád moje špeciálne prepečené kuracie krídelká a prsia na horčici," zasmiala sa. V kuchyni sa však často nevykrúca. Iba vtedy, keď varí pre oboch. Zvyčajne sa naje s kamarátmi v reštaurácii. Keď je ale doma v Košťanoch nad Turcom, necháva sa rozmaznávať na striedačku od maminy i ocina. "Mamina mi varí chutné, zdravé jedlá, ocino zas typické slovenské kalorické bomby," prezradila. Magdinou slabinou je zatiaľ pečenie koláčov. Možno aj preto, že konečný efekt pečenia koláčov jej v hlave signalizuje "priberieš!" V tomto duchu sa nesie aj jej jedálny lístok, z ktorého nám poslala recept na diétne, zdravé jedlo - cestoviny s kapustou. "Mám ho od kamaráta, ktorý sa istý čas snažil schudnúť a vlastne sa mu to aj podarilo. Na to, že mi odmalička fliačky s kapustou nechutili toto jedlo som si mimoriadne obľúbila. Už len tým, že mám pocit, že z neho nepriberiem, že je rýchlo hotové s že sú v ňom samé dobré veci." A to znie lákavo no nie?
Potrebujeme:
- čierne, celozrnné alebo pohánkové cestoviny
- olivový olej
- plátok obyčajného masla (nie rastlinného!)
- menšiu cibuľu
- menšiu hlávku čerstvej bielej kapusty
- vegetu
V osolenej vode uvaríme cestoviny. Na panvicu dáme zohriať olivový olej a plátok masla. Na ňom speníme pokrájanú cibuľu, do ktorej pridávame na tenké rezance nakrájanú bielu kapustu. Ochutíme vegetou a necháme na miernom ohni a masle opekať. Nezakrývame, aby sa kapusta neudusila. Po asi 10 -15 minútach opekania (kapusta by nemala byť príliš hnedá a prepečená) pridáme na panvicu uvarené cestoviny, premiešame a necháme opekať ďalších 10 minút. Ak treba, prilejeme trošku olivového oleja. Podľa chuti môžeme k nakrájanej, červenej kapuste pridať na tenké rezance nakrájanú surovú mrkvu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama